Ciocolata neagră reduce indicele de masă corporală

Ciocolata neagră consumată cu moderaţie, ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală. În ciuda aportului caloric ridicat, ciocolata este benefică pentru metabolism.

Studiul realizat pe baza observaţiilor a 1.000 de persoane, cu o vârstă medie de 57 de ani, care au consumat ciocolată în medie de două ori pe săptămână şi au practicat sport de trei-patru ori în acelaşi interval de timp, a arătat că indicele de masă corporală mai mic decât la persoanele care nu au mâncat ciocolată la fel de des.

Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator statistic a masei unei persoane raportată la înălţimea ei, ajutând la evaluarea riscului de boli legate de greutatea excesivă sau de o deficienţă de greutate.

Alte studii au arătat că ciocolata este bogată în polifenoli şi antioxidanţi puternici, care ar putea limita stresul şi reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer şi alte boli cronice.

În măsura în care este consumată ca parte a unui stil de viaţă sănătos, ciocolata nu va duce la creşterea în greutate. Dimpotrivă, ar permite un control asupra greutăţii este de  părere și Suzanne Steinbaum, directorul Departamentului de boli de inimă de la spitalul Lenox Hill din New York.

Adaugă comentariul tău