Centrul medical Medas, parteneriat cu Patriarhia Română

Patriarhia Română a decis încheierea unui protocol oficial cu Centrul Medical MEDAS. Această hotărâre vine ca urmare a protocolului semnat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul Medical MEDAS la începutul acestui an, datorită sprijinului real pe care l-a oferit în cele patru luni de colaborare.

Prin semnarea noului parteneriat, Centrul Medical MEDAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private, va oferi gratuit Patriarhiei Române servicii medicale de medicina muncii iar întregul personal clerical şi personalul monahal al tuturor mănăstirilor şi schiturilor aflate în grija Patriarhiei Române vor putea apela la rândul lor la clinicile MEDAS, ori de câte ori au o problemă de sănătate.

MEDAS va realiza gratuit următoarele servicii medicale: consult medical general şi de specialitate, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, analize şi investigaţii de laborator şi de imagistică medicală. Toate serviciile menţionate vor fi asigurate atât în regim de decontare de către CASMB, cât şi nedecontabile dacă starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicaţia medicului specialist.

Referitor la acest parteneriat, Dr. Simona Iolanda Ateia, director general al lanţului de clinici MEDAS, a declarat: „Suntem deosebit de onoraţi că Patriarhia Română a ales Centrul Medical MEDAS, la atât de puţin timp de la începerea colaborării noastre cu Arhiepiscopia Bucureştilor. Semnarea acestui nou protocol arată că eforturile pe care le facem pentru a democratiza accesul la servicii medicale de calitate sunt apreciate şi aduc mult bine în viaţa oamenilor şi a personalului clerical şi monahal. Suntem dornici să oferim un suport real preoţilor, monahilor şi întregului personal aflat în slujba Bisericii pentru a-i păstra în bună sănătate şi a-i ajuta să ofere în continuare sprijin tuturor credincioşilor.”

La rândul său, Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a declarat : „În cele câteva luni de colaborare, specialiştii MEDAS ne-au oferit un ajutor real în lupta pe care o ducem pentru alinarea suferinţelor oamenilor fără posibilităţi şi ale personalului clerical şi monahal. Mulţi dintre aceia care au nevoie de sprijin în îngrijirea sănătăţii sunt chiar preoţii, monahii, personalul din administraţia patriarhală care oferă ajutor tuturor românilor care le calcă pragul în căutarea unei îndrumări. Dorim să îi ajutăm să fie în continuare stâlpul de susţinere de care credincioşii au nevoie. Reprezentanţii MEDAS sunt alături de noi în acest demers, oferindu-ne gratuit servicii medicale de medicina muncii, precum şi alte tipuri de servicii medicale, atât decontabile de către CASMB, cât şi nedecontabile, în funcţie de situaţie. Tocmai de aceea, am dorit să extindem colaborarea deja avută prin încheierea unui protocol oficial între Patriarhia Română şi Centrul Medical MEDAS”.

Colaborare del ungă durată

Acest parteneriat vine în completarea celor 3 acţiuni ample de binefacerea realizate deja de Centrul Medical MEDAS sub îndrumarea Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Prima acţiune, denumită simbolic „Caravana Speranţei”, a avut loc în perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localităţi din întreaga ţară. Pentru a interveni în această situaţie de urgenţă, MEDAS a organizat o caravană medicală care a intervenit în 23 de localităţi izolate din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău şi a oferit servicii medicale gratuite, medicamente şi alimente unui număr de aproximativ 1.000 de pacienţi. Timp de o săptămână, o echipă de medici de medicină generală şi de specialişti în medicină internă şi pneumologie au realizat consultaţii, EKG şi analize medicale de laborator pentru aceste persoane, în majoritate vârstici şi fără posibilităţi materiale sau de a ajunge în ultimul an la un medic.

Cea de-a doua acţiune caritabilă a avut loc în luna martie la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Bucureşti, unde au fost acordate consultaţii de medicină internă, inclusiv EKG şi ecografie, consultaţii de psihiatrie şi au fost recoltate analize de sânge tuturor pacienţilor de aici.

Cea de-a treia intervenţie umanitară s-a desfăşurat recent la Căminul de persoane vârstnice “Sfânta Mănăstire Pasărea” din comuna Brăneşti, judeţul Ilfov. În cadrul acţiunii, echipa de medici MEDAS a acordat servicii medicale celor peste 40 de rezidenţi ai acestui aşezământ.

Cu o experienţă de peste şapte ani pe piaţa medicală privată, Centrul Medical MEDAS deţine în prezent şase clinici medicale: MEDAS Professional, MEDAS Unirea, MEDAS Feminis, MEDAS Titan, MEDAS Gabroveni şi MEDAS Piteşti, şapte laboratoare (cinci în Bucureşti, unul în Giurgiu şi altul în Piteşti), precum şi cinci departamente de radiologie şi imagistică medicală. În următoarea perioadă, Centrul Medical MEDAS va deschide şi primul spital MEDAS care va avea ca specializare chirurgia urogenitală.

În momentul de faţă, Centrul Medical MEDAS are peste 170 de cadre medicale care se perfecţionează continuu. Aproximativ 1 milion de pacienţi au beneficiat până la acest moment de serviciile medicale MEDAS, oferite în peste 30 de specialităţi medicale şi chirurgicale.

 

Adaugă comentariul tău