Cel mai sănătos ritual înainte de serviciu

Modul în care începem ziua este foarte  important pentru fiecare. Potrivit filosofiei Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi fie îți întăresc rezistența la boli, fie te trag în jos.

Ayurveda ne invită să ne concentram pe ritualurile de dimineață. Mintea spune că nu trebuie să întârzii la serviciu, că apoi trebuie să verifici e-mailuirle, că abia apoi ai un scurt răgaz pentru cafea sau/și țigară. Orcum, faci totul pe fugă, nu ai niciodată suficient  timp pentru a realiza propriile tale ritualuri.

Dar, dacă vă puteți face timp doar pentru un ritual care va îmbunătăți sănătatea voastră, atunci să fie aceasta.

Începeți ziua cu o cană de apă caldă și sucul de la o jumătate de lămâie. E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora.

Iată la ce este bună cura de apa caldă cu lămâie:

Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C și potasiu. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, iar potasiul stimulează creierul și sistemul nervos, plus ajută la controlul tensiunii arteriale.

Echilibrează pH-ul

Lămâile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar în interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism). Un organism alcalin este cu adevărat cheia pentru o sănătate bună.

Ajută la pierderea în greutate

Lămâile sunt bogate în fibre pectine, care combat foametea. De asemenea, a fost demonstrat că oamenii care au o dieta alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie

Apă caldă servește la stimularea tractului gastro-intestinal și peristaltismul – valuri de contracții musculare în interiorul pereților intestinali. Lămâile și lime sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine și ajută să eliminați toxinele din tractul digestiv.

Acționează ca un diuretic blând, natural

Sucul de lămâie ajută la eliminarea toxinelor, deoarece lămâia crește rata de urinare în organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate într-un ritm mai rapid, care vă ajută să păstrați tractul urinar sănătos.

6. Curăță pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor și a petelor. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge și ajută la menținerea pielii curate.

Hidrateaza sistemul limfatic

Atunci când corpul tău este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu își poate îndeplini toate funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipație etc. Glandele suprarenale sunt două glande mici pe partea de sus a rinichilor și, împreună cu tiroida, creează energie. Acestea, de asemenea, secretă hormoni importanți, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care reglează nivelul de apă și concentrația de minerale, cum ar fi sodiu, în organism, ajutându-vă să rămâneți hidratat.

Adoptând această practică – de a bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață, timp de o lună, poate ajuta enorm. Nu fiți surprinși dacă o să vedeți viața într-o lumină nouă.

Mai multe despre asemenea subiecte aici.

Adaugă comentariul tău