Ce legătură există între migrena mamelor și colicile copiilor

Mamele care suferă de  migrene transmit această stare şi copiilor lor, aceştia suferind de colici şi spasme stomacale, indică un studiu medical recent. Copiii care moştenesc gena migrenei pot fi mai sensibili la stimulii normali (fenomen caracteristic migrenelor) şi  exprimă acest fapt prin colici și plâns.

Aceasta asociere, în cazul în care se dovedeşte și în  studiile viitoare, ar putea ajuta mamele să se pregătească pentru posibilitatea de a avea un copil cu colici şi să le dea un pic de confort şi de înţelegere cu privire la motivul pentru care copilul lor  plânge atât de mult. De asemenea, poate avea implicaţii pentru modul în care sunt tratate durerile, acești copii ar putea beneficia de scăderea stimulării (evitarea luminii și zgomotelor puternice atunci când copilul plânge).

Într-un studiu transversal, investigatorii au analizat 154 de mame si copiii lor. Ei au descoperit ca migrena maternă este asociată cu un risc de două ori mai mare pentru colici la sugari.

Migrena este o afecțiune care, foarte probabil, începe devreme în viaţă, iar colicile ar putea fi o manifestare a răspunsului exagerat al corpului la stimuli normali.

Deoarece migrena este o afecțiune genetică, studiul  sugerează că, durerile de stomac ale sugarilor pot fi un semn timpuriu că un copil poate fi predispus spre migrenă mai târziu in viață.

 

Adaugă comentariul tău