Ce legătură este între calviție și adenom de prostată

S-a confirmat relaţia dintre calviţia (cădere a părului) timpurie și adenomul de prostată (HBP), informează revista Academiei Americane de Dermatologie. Studiul arată că în cazul bărbaţilor care suferă de alopecie timpurie există un risc mai mare de a suferi de HBP decât în cazul celorlalţi bărbaţi.

La acest studiu au participat 87 de bărbaţi, dintre care 45 fuseseră diagnosticaţi de dermatolog cu alopecie androgenetică. Rezultatele au arătat că exista o relaţie clară şi directă între subiecţii cu calviţie timpurie şi cei care sufereau de hiperplazie benignă a prostatei.

Alopecia androgenetică este cea mai frecventă formă de calviţie, are o componentă ereditară şi evoluează progresiv dacă nu este tratată. Hiperplazia (creşterea în volum) benignă este cea mai frecventă boală a prostatei.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Granada, de la Spitalul Universitar San Cecilio din Granada şi de la Spitalul St. Thomas din Londra și a câştigat  premiul celui de-al 68-lea Congres Anual al acestei instituţii americane.

Adaugă comentariul tău