Cazurile de meningita, în creștere

Focarul de meningită acută virală care evoluează în judeţul Suceava a ajuns la 79 de cazuri, un număr de 76 de unităţi de învăţământ fiind afectate conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu. Din numărul total al bolnavilor, 41 au fost deja externaţi. Vârsta pacienţilor variază între cinci luni şi 44 de ani.

Rezultatul analizei probelor recoltate de la pacienţi, transmis de Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi Institutul Cantacuzino, a confirmat faptul că este vorba despre o infecţie cu un enterovirus, respectiv virusul Coxsackie. Perioada de incubaţie ,de la infecţie la simptome este scurtă, respectiv de trei-şase zile. Boala este foarte contagioasă şi se transmite adesea de la un copil la altul şi apoi de la copii la adulţi.

În aceste condiţii este deosebit de importantă, mai ales în sezonul de vară, respectarea igienei: spălatul pe mâini cu apă şi săpun înainte de fiecare masă, spălarea fructelor şi legumelor sub un jet puternic de apă, păstrarea în condiţii corespunzătoare a alimentelor uşor alterabile.

Având în vedere că a început vacanţa şi nu mai există pericolul răspândirii virusului în şcoli şi grădiniţe, copiii trebuie supravegheați de familie pentru respectarea regulilor minime de igienă.

În liceele în care se desfăşoară examenul de bacalaureat s-au luat măsuri speciale de prevenţie.

Cuvinte cheie: , , ,

Adaugă comentariul tău