Câți români suferă de hipertensiune arterială

În România, 40% din populaţia adultă suferă de hipertensiune arterială după cum declară medicul Şerban Bălănescu. Acesta a menționat că hipertensiunea arterială reprezintă o problemă semnificativă de sănătate publică, iar unul din doi adulţi este hipertensiv.Tensiunea ridicată poate duce la accident vascular cerebral, infarct de miocard, dar şi la boala aterosclerotică.

Tratamentul bolii trebuie să fie unul combinat, iar cea mai nouă terapie introdusă pe piaţa românească de Terapia Ranbaxy, Sevikar, este şi una dintre cele mai eficiente metode de scădere a tensiunii arteriale la nivel mondial. Medicamentul original este o combinaţie în doze fixe de olmesartan medoxomil şi amlodipină besilat – a mai spus medicul Şerban Bălănescu.

Afecţiunile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu în Europa, cu peste 4,3 milioane de decese anual. Boala coronariană rămâne principala cauză de deces, anual pierzându-şi viaţa din acest motiv 1,9 milioane de persoane. Accidentul vascular cerebral este vinovat pentru alte 500.000 de decese, în fiecare an.

Adaugă comentariul tău