Cât de toxice sunt produsele cu care curățăm casa

Produsele de curățat folosite în gospodărie conțin substanțe toxice  ce pot provoca astm, reacții alergice și cancer. 93 % dintre cele 2.000 de produse foarte diverse studiate de Agenția Mediului din SUA aveau lista de ingrediente incompletă, ascunzând existența unor componente toxice. Au existat și câteva surprize plăcute a unor produse organice pe bază de lămâie sau bicarbonat care erau ” curate” .

După 14 luni de studii cercetătorii au ajuns la concluziile urmăoare:

  • 53 % dintre produsele de curățare  folosesc ingrediente care afectează plămânii ca: clorură de benzalconiu din produsele antibacteriene și înălbitorul pe bază de clor
  • 22% conțineau substanțe cunoscute a produce astm la persoanele sănătoase anterior folosirii lor
  • Unele produse conțineau un carcinogen ca și conservant  – formaldehida
  • Alți carcinogeni ca 1,4-dioxan pot contamina detergenții sau pot fi eliberate din gazul produs de înălbitorii pe bază de clor- cloroformul .
  • Acidul boric din aceste produse poate acționa ca să producă dereglări hormonale.
  • Specialiștii sfătuiesc evitarea totală a unor produse ca  deodorantele de cameră, produsele antibacteriene, balsamurile de rufe,produsele caustice de desfundat țevi și de curățare a cuptorului,datorită componentelor foarte periculoase.

O variantă non toxică este folosirea ingredientelor clasice ca oțetul și apa, până când producătorii vor fi obligați să regleze foarte strict compoziția produselor pe care le vând .

Adaugă comentariul tău