Cât de eficient este probioticul Lactobacillus reuteri

Probioticul Lactobacillus reuteri (L reuteri) poate reduce incidența  diareei la copii în țările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu publicat  în revista americană de pediatrie Pediatrics .

Cercetătorii au încercat să stabilească dacă folosirea probioticelor are vreun efect asupra duratei și incidenței afecțiunilor copiilor precum diareea și infecțiile de tract respirator superior.  Astfel, au descoperit că L reuteri reduce cu o treime numărul de apariții noi a cazurilor de diaree la copii. Acesta are efecte și mai bune în cazul copiilor subnutriți care tind să facă forme mai grave de boală. Cercetătorii au confirmat că  L. reuteri este mai eficient decât L.casei.

Doza optima de probiotic ține de specia de bacterie folosită și în acest caz a fost de 5 × 10 8   unități formatoare de colonii/zi administrată cu lapte cu cacao păstrat la rece pentru a asigura viabilitatea agentului.

Deși rezultatele trebuie să fie confirmate și de alte studii, concluziile sunt că efectele probioticului țin de specia din care provine,  L. reuteri fiind eficient în reducerea cazurilor de diaree la copii.

Diareea și infecțiile de tract superior respirator provoacă o  mortalitate de 25 %, respectiv 16 %, în cazul țărilor sărace, prevenția fiind foarte utilă.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău