Cât de benefică este ciocolata pentru organism

Cine-a spus că ciocolata ne face rău? Un studiu australian infirmă acest lucru, demonstrând că acest aliment are efecte benefice dacă este consumat regulat. Mai precis, ciocolata neagră previne infarctul.  Studiul realizat de către Monash University din Melbourne, pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal, prezintă efectele impresionante  ale ciocolatei cu concentraţie mare de cacao.

Astfel, consumul cotidian timp de 10 ani a câte 100 de grame de ciocolată conţinând cel puţin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale în 70 de cazuri şi a celor nefatale în 15 situaţii în cadrul unui segment de 10.000 de persoane. ”Concluziile noastre arată că ciocolata neagră ar putea oferi o alternativă sau o completare terapiilor medicamentoase în cazul persoanele care prezintă un risc ridicat de maladie cardio-vasculară”, afirmă Ella Xomer, responsabila studiului, citată de AFP.

Cercetătorii au procedat prin modelizarea epidemiologică, comparându-şi datele obţinute cu rezultatele a numeroase alte studii care au subliniat efectele benefice ale ciocolatei asupra sănătăţii.

Ciocolata este bogată în polifenoli, antioxidanţi naturali puternici care limitează stresul şi reduc riscurile maladiilor cardio-vasculare, cancerelor şi altor maladii cronice.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău