Carnea roșie poate crește riscul pentru diabet de tip 2

Deși întâlnite în multe diete ale adulților, proteinele prezintă riscuri pentru boli coronariene. Consumul de produse lactate grase, spun cercetătorii, a fost asociat cu un risc crescut a problemelor cardiologice, în timp ce produsele lactate sărace în proteine reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, peștele și nucile sunt cele mai bune alimente pentru a ține la distanță bolile coronariene. Afirmația nu se aplică și pentru carnea roșie (procesată sau nu), care, bogată în proteine, crește riscul apariției acestor boli și, în același timp, cercetătorii relaționează consumul acesteia de creșterea incidenței de diabet de tip 2. ”Consumul de carne roșie, în special cea procesată, este asociată cu un risc mai mare de apariție a diabetului de tip 2. O persoană care consumă zilnic carne roșie are un risc de apariție a diabetului de tip II de 16% până la 35% mai mare decât una care consumă zilnic nuci, lactate slabe și cereale integrale”, se arată în studiul publicat în American Journal of Clincal Nutrition.

Același raport arată că, zilnic, o porție în plus de nuci înseamnă reducerea cu 21% a riscului de diabet comparativ cu o porție în plus de carne roșie. În același timp, o porție suplimentară de produse lactate slabe sau cereale integrale se traduce prin reducerea cu 17%, respectiv 23% a riscului. Autorii studiului au descoperit că, și 50 de grame pe zi de carne roșie neprocesată cresc riscul pentru diabet de tip II de 1,51 ori.

 

Adaugă comentariul tău