Care sunt factorii care duc la micșorarea penisului

Poluarea şi obezitatea sunt doi factori care asociați explică micşorarea lungimii penisului în ultimele decenii.

Opt milimetri n-ar fi mare lucru în cifre absolute, dar, raportat la lungimea medie a penisului (în repaos), nu sunt neglijabili. La începutul anilor 1950 lungimea unui penis italian era de 9,7 cm, iar acum este de 8,9 cm.

Până să ajungă la această constatare, cercetători de la Universitatea din Padova au făcut o comparaţie între rezultatele obţinute după observarea a circa 2.000 de voluntari cu vârsta medie de 19 ani şi datele de acum aproape 60 de ani.

S-au întrebat ce factori pot fi cauza scurtării lungimii medii a penisului. Răspunsul nu este clar, dar cercetătorii avansează totuşi două ipoteze plauzibile. Prima ar fi modificarea condiţiilor de mediu, îndeosebi poluarea, care ar perturba sistemul endocrin şi mai ales producerea de hormoni sexuali. A doua ipoteză este obezitatea care, în timpul adolescenţei, influenţează şi ea metabolismul hormonal.

Cercetătorii mai arată că, dacă lungimea penisului a scăzut, cea a braţelor şi picioarelor a crescut de-a lungul ultimelor decenii, proporţional cu înălţimea.

Adaugă comentariul tău