Căpșunele, permise și diabeticilor

Diabeticii pot mânca căpşune fără probleme, pentru că nu conțin mult zahăr, spre deosebire de struguri sau banane. Este cunoscut că dieta diabeticilor trebuie să conțină alimente cu un conținut mic de zahăr, iar fructele sunt recomandate în funcţie de această recomandare. De exemplu, o căpşună conţine mai puţin zahăr decât un măr. Astfel, 250 g de căpşune conţin tot atâta zahăr cât o porţie de hidraţi de carbon/fruct, adică 12,5 g de hidraţi de carbon.

Căpşunele sunt hipocalorice, cel puţin dacă sunt consumate în stare naturală. Ca majoritatea fructelor, ele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale şi fibre. Pentru consumul acestor fructe este recomandat că diabeticii să se consulte cu medicul pentru a vedea în care parte a zilei este bine să mănânce un fruct proaspăt. Totul depinde de tratament şi de acţiunea insulinei. Va trebui ca unii să mănânce fructul în timpul mesei, iar alţii, ca gustare.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău