Căldura cauzează femeilor însărcinate

În urma rezultatelor unor ultime studii, se conturează ideea conform căreia femeile însărcinate ar trebui să se teamă de zilele calde mai mult decât de multe alte lucruri considerate „dăunătoare” în timpul sarcinii. De multe ori, căldura este considerată factor promotor pentru travaliu și nașterea prematură, iar pragul căldurii considerat periculos este unul scazut.

ScienceDaily dezvăluie că un grup de cercetători australieni au analizat, într-o perioadă de 4 ani,  media temperaturilor din mediul de viață al gravidelor și au corelat-o cu riscul de naștere prematură, în special dacă temperaturile ridicate la care au fost expuse gravidele au fost în primele 28 de săptămâni de sarcină.

Îngrijorator este faptul că temperatura peste care apare și, apoi, creşte riscul de naștere prematură din cauza căldurii este de aproximativ 25 de grade Celsius, spun autorii studiului. Aceasta temperatură este deseori depășită pe parcusrul verii,  iar viitoarele mămici ar trebuie ținute în „cutii cu temperatură optimă” pentru a elimina acest risc, ceea ce este imposibil.

Tot ceea ce le rămâne de făcut femeilor însărcinate este să evite, pe parcursul verii, expunerea la temperaturi ridicate, evitând astfel efectele nocive ale căldurii.

 

Adaugă comentariul tău