Cafeaua, “prietena” femeilor depresive

Femeile care prezintă risc de depresie pot scăpa de acest pericol dacă sunt consumatoare de cafea, arată studiile recente. Aceasta datorită cafeinei care, aşa cum se ştie, este cel mai folosit stimulent al sistemului nervos central. 80% de aportul necesar de cafeină provine de la consumul de cafea, mai arată statisticile.

O ultimă cercetare în acest domeniu, realizată de o echipă de medici de la Harvard School of Public Health din Boston, condusă de Michael Lucas, a demonstrat că incidenţa cazurilor de depreie la femeile care consumă o ceaşcă de cafea sau mai puţin pe săptămână este mai crescută cu cel puţin 15% în comparaţie cu femeile care obişnuiesc să bea două sau trei ceşti de cafea zilnic. La studiul realizat în perioada 1996-2006 au participat 2.607 de voluntare.

 

“Comparativ cu femeile care consumă o cantitate foarte mică de cafeină (mai puţin de 100 de miligrame zilnic), femeile din categoria “marilor consumatori” (550 miligrame sau mai mult zilnic) prezintă un risc mai scăzut cu 20 de procente de a devein depresive. Nu a fost descoperită nicio legătură între consumul de cafea decofeinizată şi riscul de depresie”, se mai arată în aceeaşi cercetare.

 

Autorii studiului au subliniat că “nu poate fi demonstrat că prin consumul de cafea cu cofeină sau decofeinizată poate fi vindecată depresia, dar există dovezi că aceasta are rol protector”.

Cuvinte cheie: , , ,

Adaugă comentariul tău