Bolnavii de Alzheimer au o nouă șansă să devină sănătoși

Un nou vaccin descoperit de cercetătorii de la Universitatea din Sydney poate stopa evoluția bolii Alzheimer. Australienii au afirmat că vaccinul descoperit de ei vizează o proteină deteriorată din interiorul celulei nervoase a creierului, denumită proteina „tau”, care previne ghemurile neurofibrilare ce se formează în creier.

Conducătorul echipei de cercetare de la Universitatea din Sydney, profesorul asociat Lars Ittner, spune că „studiul este primul care arată că un vaccin care vizează proteina „tau” poate avea efect după ce s-a declanşat boala. Până în prezent, majoritatea vaccinurilor care vizau proteina „tau” erau testate numai înaintea sau în jurul declanşării bolii; dar cele mai multe persoane cu Alzheimer sunt diagnosticate numai după ce au apărut deja simptomele”, a subliniat omul de știință. Potrivit profesorului Ittner, echipa sa lucrează cu o mare companie farmaceutică în scopul dezvoltării vaccinului pentru a fi testat pe oameni în următorii cinci ani.

În prezent, există câteva medicamente care ajută la oprirea evoluţiei bolii Alzheimer sau a altor forme de demenţă, însă acestea nu abordează cauzele originare şi devin mai puţin eficiente pe măsură ce trece timpul. Evoluţia bolii neurodegenerative afectează mai mult de 35 de milioane de oameni pe plan mondial.

Adaugă comentariul tău