Bolile venerice, transmisibile şi prin sex oral

Numai o treime dintre femeile participante la un amplu studiu realizat de GfK Healthcare România ştiu că bolile cu transmitere sexuală se pot contracta şi prin cavitatea bucală.

De asemenea, doar 33% dintre repondenţi, bărbaţi şi femei, s-au declarat informaţi cu privire la faptul că nicio metodă contraceptivă nu este 100% sigură şi nu protejează 100% împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS).

Marea majoritatea crede că prezervativul este o metodă contraceptivă suficientă pentru a te proteja împotriva unei astfel de boli, dar conştientizează că schimbarea frecventă a partenerului creşte riscul de a contracta o BTS, chiar dacă se foloseşte prezervativ. Aproape jumătate dintre bărbaţi ştiu că bolile cu transmitere sexuală pot fi contractate şi prin cavitatea bucală, în timp ce femeile sunt cele mai prost informate în acest sens.

Conform opiniei generale, predispuse la boli cu transmitere sexuală sunt deopotrivă bărbaţii şi femeile, însă predispoziţia este mai mare în cazul prostituatelor, a persoanelor fără partener stabil şi a acelora care trăiesc în condiţii precare.

Studiul citat mai arată că majoritatea repondenţilor poate da detalii despre boli cu transmitere sexuală precum SIDA, sifilis sau hepatită, au informaţii despre scabie (râie), herpes genital sau gonoree, însă ştiu foarte puţine lucruri despre candidoză, HPV, chlamidia, condiloame, vaginoza sau  tricomonaza, boli cu transmitere sexuală care afectează în principal femeile. Cel mai grav este că femeile sunt acelea care cunosc foarte puţine despre bolile cu transmitere sexuală care se manifestă în cazul lor.

Alina Dan

Un comentariu

 • saftel mihai spune:

  Am facut sex oral cu o persoana de mai multe ori ,dar acum am simtit ca dupa cateva zile ma mananca sexul si cand rulam pielita ma usura ,dar placut.Acum dupa o saptamana
  Mi-a iesitpe cap si pielita bubite mici galbene.Recunosc ca am dat cu ceva tetraciclina si am luat la 8ore ampicilima.Puteti sa ma indrumati sau sa-mi recomandaticum pot sa rezolv aceasta jenanta problema????

  Va multumesc cu respect

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău