Băieţii cu autism regresiv au creierul mai mare

Băieţii cu autism regresiv au creierul mai mare decât ceilalţi copii de vârsta lor care nu prezintă această afecţiune, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea California.

 

Un studiu amplu realizat de aceştia demonstrează că în cazul copiilor cu autism regresiv – care au probleme de exprimare şi adaptare socială – creierul are un volum cu 6% mai mare decât la copiii care au aceeaşi vârstă cu ei dar nu au autism.

 

Această boală afectează 1 din 100 de persoane şi constă în inhibarea capacităţii de comunicare, de recunoaştere a emoţiilor şi de socializare, putând lua forme grave.

 

Pentru realizarea studiului lor, cercetărtorii Universităţii California au folosit rezonanţa magnetic şi au scanat creierele a 180 de copii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani. Dintre aceştia, 61 sufereau de autism regresiv (o formă a bolii ce poate fi diagnosticată încă de când copilul are între 18 şi 24 de luni), 53 aveau autism timpuriu şi 66 erau sănătoşi.

 

Rezultatele studiului au arătat că, în ceea ce îi priveşte pe băieţii cu autism regresiv, volumul creierului este cu şase procente mai mare decât la ceilalţi copii participanţi la studiu. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre fetiţele care aveau autism regresiv şi care au luat parte la studiu. În cazul lor, creierul nu a prezentat nicio diferenţă de volum faţă de copiii sănătoşi, ceea ce sugerează că fenomenul acţionează în funcţie de gen.

Cuvinte cheie: ,

Adaugă comentariul tău