Adolescenții sunt înclinați să se automutileze

Unul din 12 oameni s-a automutilat în adolescenţă – informează în pagina sa electronică BBC. Cercetarea a fost făcută în Australia pe un eşantion de 2.000 de adolescenţi pe o perioadă de 15 ani. Concluziile studiului au implicaţii importante pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală şi în prevenire a sinuciderii tinerilor.

În document se arată că pentru majoritatea oamenilor problema se va rezolva înainte de maturitate, dar pentru 10% aceasta va continua în viaţa lor de adult. Fetele adolescente sunt mult mai susceptibile de a auto-mutilare decât băieţii şi prezintă un risc mai mare de a continua la vârsta adultă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit ca anxietatea, depresia, abuzul de alcool, fumatul şi consumul de canabis au fost toate asociate cu automutilarea.

Studiul sugerează faptul că auto-agresiuni precum tăierea şi arderea au fost cele mai frecvente forme de auto-mutilare în timpul adolescenţei. Dr. Paul Moran, de la Kings College din Londra a spus că „automutilarea este unul dintre cei mai importanţi predictori de suicid”. Din acest motiv cercetătorii sugerează că tratarea problemelor de sănătate mintală la adolescenţi ar putea preveni suicidul la adulţi.

Adaugă comentariul tău