Athletic CardioClub, primul club sportiv al medicilor

Primul club sportiv al medicilor, Athletic CardioClub, fondat de Societatea Română de Cradiologie (SRC), Fundaţia Română a Inimii şi 17 medici dintre care 16 cardiologi, a fost lansat. Clubul are ca scop stimularea desfăşurării de activităţi fizice şi sportive în rândul medicilor şi, prin intermediul acestora , în rândul populaţiei generale, ca mijloc de prevenţie primară a bolilor cardiovasculare precum şi susţinerea medicilor cu preocupări sportive în vederea participării la competiţii oficiale, a spus dr Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele clubului.

Care sunt criteriile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a deveni membru? Să facă mișcare cel puţin treizeci de minute pe zi şi să nu fumeze. ”Mişcarea ajută foarte mult pentru menţinerea sănătăţii. Dorim să dăm exemplu personal pacienţilor noştrii. Pe 11 mai, la Poiana Braşov, se va desfăşura crosul cardiologilor şi deja sunt înscrişi 30 de participanţi. Crosul care are ca moto Aleargă cu noi pentru inima ta, pentru a preveni” a mai spus dr. Tatu.

Conf.dr. Ioan Coman, preşedintele SRC a arătat că forumul ştiinţific a desfăşurat multiple activităţi de prevenţie şi educaţie şi a evidenţiat faptul că, din păcate, numărul cazurilor noi de boli cardiovasculare a crescut cu 15%, mulţi tineri fiind afectaţi din cauza stilului de viaţă, a stresului dar şi din cauza lipsei exerciţiului fizic.

”Trebuie să-i învăţăm pe pacienţii noştrii să prevină şi să controlezee boala. Colesterolul crescut, hipertensiunea, obezitatea, duc la apariţia bolilor cardiovasculare dar şi a cancerului. Epidemia de boli cardiovasculare are drept cauze şi alimentaţia, fumatul, lipsa exerciţiului fizic. Exerciţiul fizic reduce morbiditatea cu 80% iar mortalitatea prin boli cardiovasculare cu 70%”, a reliefat la prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Cristiana Copos, sponsor al clubului a punctat importanţa exerciţiului fizic. ”În urmă cu 15 ani am avut o problemă cardiacă şi mi s-a recomandat exerciţiu fiizic, lucru care m-a ajutat foarte mult. Recomand tuturor să facă sport. Este foarte important pentru a preveni bolile, şi nu numai”, a spus Cristiana Copos, preşedinta Fundaţiei Ana.

Adaugă comentariul tău