Asociația Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem, în sprijinul Insitutului Fundeni

ARBACS salută înființarea primei bănci de celule stem dintr-un spital de stat din România. ARBACS (Asociația Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem) salută apariția primei bănci de celule stem hematopoietice, înființată într-un spital de stat din România, la Institutul Fundeni.

Banca de celule stem asigură condiții pentru procesarea celulelor stem hematopoietice atât pentru pacienții cărora li se efectuează transplant medular la institut, cât și pentru donatorii voluntari ale căror celule stem vor fi procesate aici.

Prima bancă de celule stem hematopoietice de la Institutul Clinic Fundeni îndeplinește în totalitate standardele Agenției Naționale de Transplant și pe cele europene care reglementează activitatea de procesare și conservare a celulelor vii. “Îi asigurăm pe colegii noștri de întregul sprijin și suport, în solidaritate pentru cauza medicinei bazată pe celulele stem. Cu cât mai multe astfel de clinici și bănci, cu atât mai bine pentru viitorul noilor generații. Dincolo de orice interes comercial, primează interesul medical. De aceea, ne dorim să promovăm și ajutăm toate instituțiilor din domeniul celulelor stem pentru a avea cele mai înalte standarde, la nivel european, pentru toți pacienții din România”, spune Bogdan Ivănescu.

ARBACS a fost înființată în anul 2012 la inițiativa a trei companii  reprezentative de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center și Stem SURE.

ARBACS este prima organizație non-guvernamentală la nivel național care va promova și apara desfașurarea în cadrul legal, precum și pe principii morale, etice  și științifice a activității companiilor care se ocupă cu stocarea celulelor stem.

Adaugă comentariul tău