Aproape jumatate dintre români au probleme cu auzul

Potrivit unui stidiu realizat de Centrul Medical Audio-Optica aproape jumatate dintre românii care au participat la programul naţional de Testare gratuită a auzului au fost diagnosticaţi cu diferite forme de pierdere de auz.

47% dintre participanţii la test au fost diagnosticaţi cu diferite forme de pierdere de auz, fiind ulterior îndrumaţi să urmeze soluţia de reabilitate pentru afecţiunile lor.

Cercetările pe plan mondial arată că procentul persoanelor cu scăderi de auz îl depăşeste pe cel al persoanelor cu probleme de văz, numărul tinerilor care au pierderi de auz fiind în creştere, din cauza expunerii la medii poluate fonic.

Studiile mai arată că pierderile de auz netratate afectează viaţa de zi cu zi: persoanele în cauză se plâng că se simt singure şi observă o scădere considerabilă a calităţii vieţii. În schimb, persoanele purtătoare de aparat auditiv bine reglat au observat o influenţă pozitivă a acestuia.

Clinica Audio-Optica a lansat pe 1 martie campania naţională de Testare gratuită a auzului, în parteneriat cu Fundaţia ”Europa, Ţara mea”, cu scopul de a informa publicul cu privire la problemele de auz şi pentru a preveni diagnosticarea târzie a acestor deficienţe. Testarea gratuită a auzului s-a realizat la cabinetele Audio-Optica din Bucureşti, Braşov, Buzău, Bacău, Iaşi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina şi Ploieşti.

Pacienţii depistaţi cu probleme de auz au fost diagnosticaţi, informaţi şi consiliaţi de către specialişti instruiţi în Germania, astfel încât să beneficieze de soluţii complete pentru repunerea în formă şi chiar pentru reintegrarea socială totală (în cazurile de surditate).

Audio-Optica este o companie specializată în domeniul audiologiei, protezării auditive şi comercializării de echipamente medicale specifice. În prezent, Audio-Optica este singura companie din România ce oferă pacienţilor un sistem integrat de servicii de sănătate pentru auz, utilizând tehnologii superioare, de origine elveţiană.

Adaugă comentariul tău