Apariția cancerului pancreatic poate fi redusă prin aportul de vitamine și antioxidanți

Aportul crescut de antioxidanți precum vitamina C, E și seleniu ar putea reduce cu până la 67 % riscul de apariție a cancerului pancreatic.

Acesta ucide mai mult de 250.000 de persoane pe an în întreaga lume și are cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate tumorile. Factorii genetici, fumatul și diabetul de tip 2,  joacă un rol important în apariția acestei afecțiuni iar antioxidanții ar putea influența prin stimularea sistemului imunitar, inactivarea radicalilor liberi  și reducerea stresului oxidativ.

Persoanele participante la un studiu au ținut un jurnal dietetic ca mai apoi cercetătorii să coreleze apariția cazurilor de cancer cu aportul de vitamina C,E și Seleniu. Pacienții care au consumat aceste vitamine în cantități suficiente, au avut un risc redus cu 67 % de apariție a tumorii de pancreas.

Bazat pe rezultatele studiului cercetătorii au ajuns la concluzia că 8%  dintre toate cancerele de pancreas ar putea fi reduse prin creșterea aportului acestor  vitamine și antioxidanți .

Adaugă comentariul tău