Anual, sunt concepuți in vitro peste 350.000 de copii

Circa cinci milioane de bebeluşi au fost născuţi datorită tehnicilor de fertilizare in vitro (FIV) de la venirea pe lume a lui Louise Brown, primul copil născut în eprubetă în 1978, conform estimărilor furnizate în cadrul unei conferinţe de specialitate la Istanbul.

Societatea Europeană de Reproducere Umană şi Embriologie (ESHRE) estimează că 350.000 de bebeluşi sunt concepuţi anual prin fertilizare in vitro, echivalentul a 0,3% din cei 130 de milioane de copii care se nasc în lume.

Cifra de cinci milioane se bazează pe datele privind fertilizarea in vitro înregistrate în lume până în 2008 şi pe estimările pentru următorii trei ani şi jumătate pentru care nu există încă nici o statistică disponibilă.

Conform cifrelor furnizate la Istanbul, aproape 1,5 milioane de fertilizări in vitro în sens larg sunt practicate în fiecare an în întreaga lume, dintre care o treime în Europa. Rata de succes al unui ciclu de tratament s-a stabilizat la 32% din rata sarcinilor prin embrion transferat.

Societatea Europeană de Reproducere Umană şi Embriologie relevă, de asemenea, eforturile pentru evitarea sarcinilor multiple, prin implantarea de mai puţini embrioni în Europa şi, din ce în ce mai des, chiar de un embrion unic. Numărul de tripleţi născuţi în urma unei fertilizări in vitro a scăzut la mai puţin de 1%, iar cel al gemenilor – puţin sub 20%.

Adaugă comentariul tău