Aminoacizii, buni în tratarea autismului

Revista Science relatează că o echipă de cercetători internaționali a descoperit o mutație la nivelul genei care se ocupă cu metabolismul aminoacizilor cu lanț lung la copiii cu autism, epilepsie sau anomalii ale electroencefalogramei.

Această mutație a fost identificată la copii cu autism ai căror părinți aveau un grad de rudenie. Mutația determină hiper metabolismul aminoacizilor și lipsa acestor compuși la pacienți determină simptomele autismului.

La șoareci, specialiștii au demonstrat că suplimentarea alimentației cu aminoacizi cu lanț lung duce la îmbunătățirea funcției neurologice a celor cu această mutație într-o săptămână.

Clinic, copii cu autism  nu se deosebeau între ei, dar proveneau din familii cosangvine (unde probabilitatea moștenirii și manifestării unui defect genic este mult mai mare) și o analiză a ADN-ului a demonstrat că ei erau purtători ai acestei mutații. Ceea ce este încurajator e faptul că suplimentarea dietei cu aminoacizi specifici în cantitate de până la 2 %  se dovedește un tratament eficient pentru autism la acești copii.

Adaugă comentariul tău