Alimentația influențează capacitatea mintală a bătrânilor

Persoanele vârstnice în sângele cărora se găsesc cantităţi însemnate de vitamine şi acizi graşi Omega 3 au capacităţi mentale mai bune şi o memorie mai bună decât cele care se hrănesc cu alimente cu o valoare dietetică scăzută, se artă într-un studiu publicat de agenţia Belga.

Cercetarea mai evidențiază că la vârstnicii care consumă vitamine şi acizi graşi Omega 3 nu s-a constatat reducerea volumului creierului, fenomen tipic observat la persoanele care suferă de boala Alzheimer.

Studiul şi-a propus să măsoare nivelurile unei game variate de nutrienţi din sânge, în loc să se bazeze pe rezultatele unor chestionare despre regimul alimentar, mai puţin precise.

Autorii cercetării au demonstrat că nivelul ridicat al vitaminelor B, C, D şi E, dar și Omega 3 care se găsește îndeosebi în peşte, are efecte pozitive asupra sănătăţii mentale şi întregului organism.

Adaugă comentariul tău