Alimentația echilibrată este benefică pentru copiii care suferă de ADHD

O alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de ADHD ( Attention Deficit Hyperactivity Disorder), în cazul în care tratamentul medicamentos şi alte terapii nu dau rezultate, se arată într-un studiu publicat de revista americană Pediatrics.

Elementul nutriţional în tratarea ADHD trebuie luat în considerare ca tratament alternativ sunt de părere medici care-şi desfăşoară activitatea la Facultatea de Medicină din Chicago. Ei consideră că educarea părinţilor şi a copiilor pentru a urma un regim alimentar sănătos fără alimente ce ar putea predispune la ADHD este probabil remediul practic alternativ sau complementar cel mai promiţător pentru a trata acest sindrom.

Concluziile cercetării  pun la îndoială eficacitatea anumitor regimuri alimentare foarte populare şi îndreptate direct împotriva anumitor produse, cum ar dieta „Feingold”, care elimină coloranţii alimentari cu nuanţă roşie sau portocalie, strugurii, merele, cârnaţii sau hot-dog-urile.

În acelaşi timp, regimurile alimentare care elimină din alimentaţie orice alergen potenţial, cum ar fi germenii de grâu, ouăle, ciocolata, brânza sau nucile, au avut un succes limitat în cazul copiilor afectați de ADHD, „însă nu trebuie să excludem şi posibilitatea unui efect placebo” – subliniază oamenii de știință.

Adaugă comentariul tău