Alcoolul poate declanșa alergii

La anumiţi oameni consumul unui singur pahar de alcool poate declanşa reacţii alergice, iar expunerea la fumul de ţigară poate agrava reacţiile astmatice şi pe cele alergenice sezonale, conform unui studiu realizat de o echipă de medici americani  – conform LiveScience.com. „Deşi sunt foarte rare, alergiile la alcool pot provoca o serie de simptome precum ochi injectaţi, roşii şi mâncărimi la nivelul ochilor, congestii nazale, probleme stomacale şi dificultăţi de respiraţie’, a explicat şeful clinicii de alergologie şi imunologie din cadrul Spitalului Universitar din Louisiana.
Etanolul poate provoca o alergie noua sau poate agrava alte simptome alergice existente, în special în cazul alergiilor alimentare
Reacţiile alergice la alcool sunt de obicei uşoare, precum ar fi apariţia unor eczeme cutanate temporare, dar pot fi şi cazuri grave ce pot pune în pericol viaţa pacientului. După consumul unei băuturi alcoolice unii oameni pot trece prin atacuri grave de astm ce le pot pune viaţa în primejdie.
O serie de ingrediente naturale prezente în bere şi în vin, pe lângă etanolul propriu-zis pot declanşa reacţii ale sistemului imunitar. Astfel sulfiţii, substanţe ce se dezvoltă în mod natural în vinuri, dar a căror concentraţie este crescută artificial pentru a conserva aceste băuturi, pot de asemenea genera alergii sau pot agrava simptomele de astm. Unele vinuri conţin o substanţă chimică denumită tyramină ce poate provoca dureri de cap la scurt timp după ingerare. .
De asemenea fumatul poate agrava simptomele alergiilor de sezon pentru că fumul de ţigară dezvoltă sensibilitatea la polen sau la diferiţii spori, în special în cazul alergiilor de primăvară şi toamnă.

Adaugă comentariul tău