Alcoolul, cel mai periculos drog

Deşi poate părea greu de crezut, alcoolul este mai nociv decât cele mai periculoase droguri, heroina şi cocaina, se arată într-un studiu publicat de revista The Lancet şi citat de AFP.

 

Şi, dacă ţinem cont de efectele acestor substanţe atât asupra indivizilor, cât şi asupra întregii societăţi, nu putem decât să le dăm dreptate autorilor cercetării, care consideră că “actualele sisteme de clasificare a drogurilor ţin cont prea puţin de nocivitatea reală a acestora”.

 

Specialiştii s-au declarat de acord şi cu concluziile unor studii precedente, potrivit cărora „implementarea unor politici stricte vizând alcoolul va reprezenta o politică de sănătate valabilă şi necesară”.

Experţii au alcătuit propriul sistem de evaluare a substanţelor şi au studiat gradul de nocivitate al drogurilor asupra corpului uman, luând în calcul şi alţi factori, precum costul folosirii lor pentru sistemul de sănătate sau pentru sistemul penitenciarelor din fiecare ţară.

 

Heroina, crack-ul (un derivat din cocaină) şi metamfetamina sunt cele mai nocive pentru organism, însă, dacă se ţine cont de efectele asupra societăţii, alcoolul este cea mai periculoasă substanţă, fiind urmat de heroină şi de crack.

Astfel, pe o scară a gradului de periculozitate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat cu 72 de puncte, heroina – 55 de puncte, iar crack-ul – 54 de puncte.

Cuvinte cheie: , , ,

Adaugă comentariul tău