Alăptatul scade dezvoltarea icterului neonatal

Icterul neonatal( colorația în galben a tegumentelor și mucoaselor copiilor în primele zile de viață extrauterină) este o afecțiune tranzitorie a nou-născuților și dacă nu se complică poartă numele de icter fiziologic. O intensitate crescută a acestuia, fără tratament de specialitate poate afecta, în special, creierul copilului și poate duce  la afectare gravă a acestuia ( encefalopatie icterică).

Potrivit unei cercetări Reuthers Health bazat  pe rezultatele unor studii conform cărora alimentația la sân ( naturală) a micuților scade concentrația bilirubinei din sângele copiiilor ( cauzatoare a ictrerului), scade apariția clinică a icterului.

Cercetătorii au măsurat nivelul bilirubinei la 223 nou-născuți la termen, hrăniți exclusiv natural în fiecare zi de viață până la ziua a 12-a. Ei au arătat că inițierea alăptatului încă din prima oră de viață extrauterină și continuarea acestuia de 10-12 ori pe zi în primele zile de viață păstrează un nivel considerat fiziologic al bilirubinei în sânge evitând astfel apariția clinică a icterului, în comparație cu copii hrăniți artificial cu glucoză sau formule de lapte.

În plus, în primul grup al copiiilor alăptați, a scăzut cu 7% procentul de pierdere în greutate al nou-născuților, proces normal până la 10% din greutatea inițială în primele zile de viață.

 

Adaugă comentariul tău