Află gratuit vârsta plămânilor tăi

Fumatul este o epidemie globală şi o problemă de sănătate publică. La nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni sunt dependenţi de tutun. În România, 1 din 4 români fumează zilnic. Poate nu atât de cunoscut este faptul că fumatul nu mai este un simplu mod de socializare. Dependenţa de fumat este o boală psihică, fizică şi comportamentală care poate fi tratată cu ajutorul medicului şi al psihologului.

 

Marţi, 31 mai este ZIUA MONDIALĂ FARĂ TUTUN. Tema aleasă în acest an de către OMS este “Convenţia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (CCCT) salvează vieţi”, pentru a da un impuls aplicării acestui tratat internaţional. El conţine măsurile pe care ar trebui să le ia politicienii pentru a reduce numărul fumătorilor în vederea îmbunătăţirii sănătăţii populaţiei.

 

Pentru a arăta bucureştenilor efectul devastator pe care îl are fumul de ţigară asupra organismului oamenilor, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti organizează acţiunea „STOP! Cu plămânii la control!”. Cu această ocazie, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, prin Centrul de consiliere pentru renunţarea la fumat, vă invită marţi, 31 mai, în intervalul 13.00 – 16.00, la Universitate, unde o echipă de 10 tineri studenţi la medicină va fi prezentă pentru a măsura ”vârsta” plămânilor trecătorilor şi gradul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Adaugă comentariul tău