Abdomenele făcute la sala duc la orgasm

Orgasmul la femei nu este obligatoriu o experienţă legată de activitatea sexuală, pentru că femeile pot avea trăiri erotice intense chiar şi în timp ce fac exerciţii fizice. Unele femei au susţinut că au avut orgasm în timp ce ridicau greutăţi sau făceau exerciţii abdominale.

Datele adunate de cercetători indică faptul că exerciţiile abdominale sunt cele mai asociate cu orgasmul la femei în alte condiţii decât cele de raport sexual. Dintre femeile care au declarat că au avut orgasm în afara rapoartelor sexuale, 51,4% au spus că trecut prin această stare în timp ce făceau exerciţii abdominale, 26,5% în timp ce ridicau greutăţi, 20% în timpul unor exerciţii de yoga, 15,8% la cycling, 13,2% în timpul alergării, iar 9,6% chiar în timp ce făceau drumeţii.

Acest studiu a fost realizat pe baza interviurilor oferite de câteva sute de femei cu vârsta între 18 şi 63 de ani. Numai puţin de 370 dintre acestea au precizat că au trecut prin cel puţin un episod orgasmatic, fără a susţine raporturi sexuale.

De asemenea, foarte interesant este faptul că aceste femei nu aveau niciun fel de fantezii erotice în timp ce făceau respectivele exerciţii fizice, conform lui Debby Herbenick, coordonatoarea cercetării.

Studiul publicat în ultimul număr al revistei Sexual and Relationship Therapy nu a determinat cât de frecvent se produc aceste orgasme în afara raporturilor sexuale.

Adaugă comentariul tău