A apărut sperma artificială

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire majoră care ar putea permite, în curând,  realizarea spermei în laborator, iar bărbaţii infertili să poată avea propriii lor copii, fără a mai apela la un donator de spermă.
Cercetători din Germania şi Israel au creat în laborator spermă de şoarece plecând de la câteva celule din testicule.

Mai întâi, o echipă de cercetători de la Universitatea din Munster (Germania) a creat spermă punând celulele de reproducere într-o substanţă specială (gelatină cu geloză) pentru a reproduce un mediu asemănător cu cel din testicule.

La rândul lor, oamenii de știință israelieni de la Universitatea Ben Gurion a creat sperma prin extragerea de ţesut care conţine celule de reproducere din testiculele bărbaţilor, stimulând astfel producerea ei în laborator.

În prezent, cercetătorii care au făcut descoperirea au început experienţe care ar putea duce la un progres major: spermă umană creată în afara corpului masculin.

Problema infertilităţii la bărbaţi a devenit tot mai mare în ultimii 50 de ani, printre altele, din cauza unor factori de mediu precum poluarea, dar şi a hormonilor feminini prezenţi în ambalajele de plastic.

Adaugă comentariul tău