500 de euro ca să afli cât mai ai de trăit

Un banal test de sânge care poate demonstra cât de repede îmbătrâniţi şi oferă chiar posibilitatea de a estima cât mai aveţi de trăit va fi pus în vânzare la finalul acestui an în Marea Britanie.
Potrivit jurnaliştilor de la The Independent, care o citează pe Maria Blasco de la Centrul Naţional spaniol de Cercetări Oncologice din Madrid, inventatoarea noii analize, controversatul test măsoară structurile vitale din vârful cromozomilor unei persoane, structuri denumite telomeri şi care reprezintă cei mai importanţi indicatori ai vitezei de îmbătrânire a unui om.

Specialiştii care au contribuit la realizarea testului care costă 500 de euro (435 delire sterline susţin că acesta ar avea posibilitatea de a preciza dacă vârsta biologică a unei persoane –determinată prin măsurarea lungimii telomerilor –  este în conformitate cu vârsta cronologică sau cât de mult diferă de aceasta.

„Ştim faptul că oamenii care se nasc cu telomeri mai scurţi decât normal au o durată de viaţă mai scurtă”, a comentat medicul Maria Blasco. Aceasta a dorit să sublinieze că datele obţinute sunt foarte exacte.

Desigur, prinicpalii interesaţi de acest test ar putea fi companiile de asigurări, care astfel vor putea stabili valoarea primelor de asigurări.

Nu ştim însă cum ar acţiona o astfel de analiză sau, mai bine zis, rezultatul unei astfel de analize asupra celui care “îndrăzneşte” să recurgă la ea şi nici care este poziţia Bisericii vis-à-vis de această nouă metodă, fie ea şi ştiinţifică, de a ghici viitorul.

Adaugă comentariul tău