10 Sfaturi pentru o respirație proaspătă în fiecare dimineață

 resp2

Respirația urât mirositoare îți dă bătăi de cap în fiecare dimineață? Sau după principalele mese ale zilei, în special când te afli în imposibilitatea de a-ți peria dinții?

Respirația urât mirositoare de dimineață apare ca urmare a cantității reduse de salivă produsă pe timpul somnului. Saliva fiind responsabilă pentru curățarea în mod natural a bacteriilor din gură iar, în lipsa acesteia bacteriile se acumulează și provoacă respirația urât mirositoare.

Ei bine, află că poți evita situațiile stânjenitoare și păstra respirația proaspătă întreaga zi, doar urmând câteva sfaturi simple. 

  1. Nu mânca multă ceapă sau usturoi

Încearcă să eviți mâncărurile și salatele cu ceapă sau usturoi, chiar dacă ești un fan al acestora deoarece cele două legume conțin compuși puternici cu sulf ce îi absorbi în fluxul sangvin și îi eliberezi atunci când expiri. Din acest motiv, spălatul pe dinți și guma de mestecat nu te ajută să scapi de miros, ci doar să îl acoperi. 

  1. Spălă-te pe dinți înainte de culcare

Absolut toți dentiștii recomandă periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, dimineața pentru reîmprospătarea respirației cu mentol pentru întreaga zi și seara pentru a scăpa de excesul de mâncare și bacterii din gură, acestea fiind responsabile pentru respirația urât mirositoare din timpul nopții. 

  1. Evită cafeaua și alcoolul

Cafeaua și alcoolul nu doar deshidratează organismul, dar crează și un efect de uscare în gură, reducând producția de salivă și creând mediul perfect pentru bacteriile mirositoare și încurajând multiplicarea acestora.

  1. Nu utiliza apă de gură după fiecare periaj

Apa de gură, în special cea cu conținut alcool este o sabie cu două tăișuri pentru igiena orală, împrospătând respirația cu un miros de mentă dar, în același timp, usucă gura și crează un bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor urât mirositoare. Astfel, apa de gură poate fi folosită dimineața deoarece producția de salivă continuă să fie suficient de abundentă pe parcursul întregii zile, dar nu și noaptea când respirația proaspătă va fi păstrată doar o oră, crescând apoi rata de multiplicare a bacteriilor. 

  1. Nu dormi cu gura deschisă

Poziția și modalitatea preferată de somn ar putea fi ceva mai greu de ajustat, dar dormitul cu gura închisă are un rol important în păstrarea respirației proaspete. Aerul inspirat și expirat rapid pe gură acționează ca un uscător pentru salivă, creând astfel mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. 

  1. Clătește-ți gura cu ulei

Oricât de straniu ar părea, clătirea gurii cu ulei de nucă de cocos sau susan timp de 20 de minute te ajută să îți păstrezi respirația proaspăta. Studiile au arătat că microorganismele din gură aderă la ulei și sunt eliminate când scuipi uleiul în chiuvetă. 

  1. Periază-ti și limba

Ideea conform careia trebuie să îți periezi limba de două ori pe zi nu a fost creată de producătorii de periuțe pentru a vinde branduri și produse noi, ci limba este un teren de reproducere a bacteriilor ce cauzează respirație urât mirositoare.

  1. Miroase ața dentară folosită

Cu siguranță nu este un obicei care sa îți facă plăcere dar, conform studiilor, dacă ața dentară folosită miroase urât sau are sânge pe ea, înseamnă că în gura ta se află încă bacterii urât mirositoare și se recomandă folosirea unui alt fir de ață până când aceasta își va păstra mirosul de mentol. 

  1. Bea multă apă

Apa este un agent de curățare perfect pentru gura ta și ori de câte ori bei un pahar cu apă sau doar îți clătești gura pentru câteva minute încurajezi producția de salivă, agentul tău natural de curățare ce dizolvă substanțele urât mirositoare.

  1. Mestecă gumă fără zahăr

Guma de mestecat te ajută să elimini excesul de alimente și celule moarte de pe dinți, gingii și limbă, eliberând totodată și arome de mentol ce acoperă mirosul neplăcut.

Adaugă comentariul tău